Postarzana kartka z transferem / Antique card with transfer

Witajcie, dzisiaj przygotowałam dla Was mediową kartkę z przepięknych papierów La Blanche oraz dodatków Primy. 
Hello everyone! Today I would like to present a mixed media card with La Blanche papers and Prima Marketing accessories.


Poznajecie ten papier? :)To on znajduje się w tle mojej kartki.
Do you recognize this paper? It is in the background of my card.

http://kolorowyjarmark.pl/pl/p/Papier-30x30-Dreamgarden-4/3336

Aby stworzyć postarzane tło użyłam techniki transferu. Nie spodziewałam się, że efekt tak mnie zaskoczy, pierwszy raz próbowałam tej techniki z użyciem papierów do scrapbookingu. Transfer wykonałam na papierze kraftowym pokrytym gesso, następnie przeprasowałam całość żelazkiem. Nadmiar papieru ściągnęłam przy użyciu wody. Natomiast widoczne w tle napisy powstały dzięki transferowi fragmentu książki na gel medium. Brzegi bazy uzupełniłam gesso a następnie wytuszowałam.
To create an antique background I used transfer technique. I did not expect that the effect will surprise me so much. That was the first time I tried this technique with scrapbooking paper. I made this on a craft paper coated with gesso, then pressed with iron. I pulled off the excess paper with water. I transfered a fragment of a book on the gel medium which made the text visible. I filled the edges of the base with gesso and then I added archival ink.





 Napis wycieniowałam perłowymi woskami i pokryłam glossy accent. 
I shaded the inscription "love" with pearl waxes and I put some glossy accent on the top.


Pozdrawiam i życzę wielu twórczych chwil. Basia
I'm sending greetings wishing you many creative moments. 
Basia

Komentarze

  1. Cudne, rewelacja....pozdrawiam ciepluteńko...

    OdpowiedzUsuń
  2. Fantastycznie vintage`owa!
    Nigdy nie przyglądałam się ekipie http://vintagecafecard.blogspot.com/ , a zaglądam tam często, bo lubię takie klimaty. Moje gratulacje! Już dodaję Twój adres do odwiedzanych blogów, bo kursy masz mocno inspirujące. :))

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz